ruimtelijk ontwerp

materialisatie

iidentiteit

duurzaam ontwerpen

ontwerpen zorg

samenwerken

bureau

visie

interieurprojecten

producten

tentoonstellingen

nieuws

 

s&d ontwerpers - Kranenburg 20 1083JM Amsterdam - The Netherlands - T +31(0)20 620 59 57 - E info@sdontwerpers.nl

ONTWERPEN VOOR DE ZORG – HEALING ENVIRONMENT

Voor S&D ontwerpers is het altijd een uitgangspunt geweest, maar de afgelopen jaren is het ook wetenschappelijk bewezen dat het welzijn en welbevinden van mensen sterk wordt beïnvloed door hun omgeving. In zorginstellingen heeft de huisvesting en inrichting onder meer effect op de fysieke toestand van de patiënt en zijn genezingsproces, de betrokkenheid van familie en de gezondheid en inzet van het personeel. Het is van belang gezonde omgevingen te ontwerpen voor alle gebruikers, maar ook voor de duurzaamheid en effectiviteit van het gezondheidszorgsysteem op de lange termijn.

Ons doel is het interieur vorm te geven met een heldere plattegrond, met een vanzelfsprekende oriëntatie voor patiënten en staf en optimale logistieke routing; comfort in het gebruik met een gezond binnenklimaat, goede akoestische voorzieningen; lichte en transparante helende omgevingen met optimaal gebruik van daglicht en kunstlicht, uitzicht op en relatie met groen en natuur - en altijd met de gebruiker en cliënt als uitgangspunt.
Ons vertrekpunt is ‘evidence based design’.

S&D ontwerpers volgen onderzoeken en studies van verschillende partijen die zich bezig houden met onderwijs en onderzoek rondom ‘healing architecture’ en evidence based design.
Ook de Planetree filosofie heeft onze aandacht en belangstelling.
Deze interesse en kennis staan aan de basis van ons ontwerpproces en het streven naar de totstandkoming van helende omgevingen.