inhoudsopgave:

 

november 2013 - Het voorlopig ontwerp voor de nieuwe lokatie van het Familiehuis Daniel den Hoed afgerond.

Apr-ktober 2013 - S&D is in een competitie met een 3-tal andere bureaus uitgekozen om het VO te maken voor de inbouw van het

- 30 Maart 2014 - Het Daniel den Hoed familiehuis krijgt 1.7 miljoen euro subsidie van de Stichting Roparun.

- 25 November 2013 - Daniel den Hoed familiehuis in een complex bij het Erasmus ziekenhuis te Rotterdam

- 16 Juni 2013 operatie complex Elkerliek ziekenhuis opent

- 22 mei 2013 s&d ontwerpers houden lezing over healing environment in de zorg

- brochure 'ziekenhuis, een kleine stad met zorgen'' door s&d ontwerpers

- vorderingen nieuwbouw ok complex Elkerliek ziekenhuis Helmond

- nieuwe website

 

het familiehuis Daniel den Hoed krijgt 1.7 miljoen euro subsidie

persbericht:

Giga-gift voor interieur
Het Familiehuis Daniel den Hoed ontvangt van de stichting Roparun € 1.750.000. De schenking is bestemd voor de inrichting van de nieuwe locatie, die in 2018 de deuren zal openen.

Past goed
De gift is uitzonderlijk groot, bevestigt Arie Wezemer van Roparun. Doorgaans geeft de stichting enkele duizenden euro’s per doel. "De Daniel den Hoed was ooit ons eerste goede doel om geld voor in te zamelen. Wat zij doen, past helemaal bij onze doelstelling: leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven."

Fijne plek
"Wij vinden de schenking helemaal geweldig", reageert Petra van Rijn van het Familiehuis namens alle medewerkers. "Hiervan kunnen we onder meer alle 24 kamers inrichten. Die worden niet overdreven luxe, maar wel zo comfortabel mogelijk, zodat onze gasten een fijne plek krijgen om zich terug te trekken."

Prullenbak
Zij vertelt dat het Familiehuis een uiterst gedetailleerde begroting heeft ingediend bij Roparun. De aanvraag heeft de vorm van een boekje 'waarin zelfs de kosten van prullenbakken en schemerlampen zijn uitgesplitst.'

Klaar
Wezemer over de grootte van het bedrag: "Met onze schenking is het Familiehuis in één klap klaar. Roparun wil zo weinig mogelijk geld op de bank hebben, en zo veel mogelijk bij de goede doelen."

Ingrijpend
Het nieuwe Familiehuis komt in het lage deel van het gebouw Rochussenstraat, waar nu onder meer dermatologie zit. Het gebouw moet op alle fronten ingrijpend worden aangepakt. In totaal is € 5 tot € 5,5 miljoen nodig.

(link naar de website)e)

(link naar de website)


(ga naar boven)

familiehuis Daniel den Hoed

In November 2013 is het voorlopig ontwerp met een kostenraming voor de nieuwe huisvesting van het Daniel den Hoed familiehuis afgerond. Het ontwerp, materialisering en kostenraming is samengesteld in de zeer korte periode van 6 weken. Om de gebruikers van het complex en toekomstige sponsoren een indruk te geven van de nieuwe lokatie werden een aantal visualisaties gemaakt.

Het complex is gesitueerd in de laagbouwvleugel van het kantoorgebouw in het Hoboken gebied van het Erasmus mc te Rotterdam en wordt medio 2018 in gebruik genomen.

(Voor meer informatie zie de website)

 

Lounge familiehuis

(ga naar boven)

 

Operatie complex Elkerliek ziekenhuis 1e fase opent op 18 Juni a.s.

datum: woensdag 16 juni 2013

Na een intensieve 1e nieuwbouwfase, wordt dit deel van het operatiecomplex in gebruik gesteld. Hierna volgen nog 6 fases waarbij het IC complex als laatste wordt ingebouwd.

impressie ok gang

impressie OK gang

balie ok gebied

balie ok gebied

ok gang

OK gang

beeld ok oog

beeld wachtkamer kinder ok oogziekten

 

(ga naar boven)

 

s&d ontwerpers gaven lezing over zorg en interieurarchitectuur

BNI lezing tijdens themamiddag Zorg bij Materia in Amsterdam.

datum: woensdag 22 mei 2013

De komende maanden staat de sector Zorg in de belangstelling in het Materia Inspiration Centre Amsterdam. Dit wordt gedaan met een tentoonstelling van materialen, lezingen, workshops, seminars, debatten en discussies, presentaties etc. Ook de BNI, de beroepsvereniging van Nederlandse Interieurarchitecten is hier vertegenwoordigd: de leden Marie-Anne Defesche en Marjolein van Dijl geven die middag een lezing over hun visie op healing environments en het belang van een functionele indeling.

'Een kleine stad met zorgen' door Marie-Anne Defesche

De vormgeving en inrichting van ziekenhuizen heeft effect op de fysieke toestand van de patiënt, de betrokkenheid van familie en de gezondheid en inzet van het personeel. Zowel voor gebruikers, als voor de duurzaamheid en effectiviteit van het gezondheidszorgsysteem op de lange termijn is het van belang gezonde omgevingen te ontwerpen. Het onderzoek en de studies van verschillende partijen die zich bezig houden met 'healing architecture' worden op de voet gevolgd. Interesse en kennis staan aan de basis van het ontwerpproces en het streven naar de totstandkoming van helende omgevingen.

Marie-Anne Defesche is interieurarchitect en partner in het bureau S&D ontwerpers, een bureau voor interieurarchitectuur en industriële vormgeving met ruime ervaring in ziekenhuisinterieurs.

marie-anne

Praktische informatie
Datum : woensdag, 22 mei 2013
Inloop : 14:30 uur
Aanvang lezing : 15:00 uur
Netwerkborrel : 17:00 uur
Locatie : Materia Inspiration Centre, Pedro de Medinalaan 1B, 1086 XK Amsterdam
Kosten : toegang is gratis
Aanmelden       

(ga naar boven)

themanummer zorg

S&D ontwerpers heeft ter gelegenheid van de lezing zorg en interieurarchitectuur het themanummer 'ziekenhuis, een kleine stad met zorgen'' uitgebracht. Belangstellenden kunnen deze brochure aanvragen door een aanvraag formulier in te vullen en te versturen. .

(ga naar boven)(ga naar boven)

 

nieuwbouw ok complex Elkerliek ziekenhuis Helmond

De 1e fase van de nieuwbouw van het operatie complex van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond is bijna afgerond. Voor dit OK complex ontwierp S&D ontwerpers het interieur. Het complex telt 8 operatiekamers, verkoeverkamers voor kinderen en volwassenen, een team koffiekamer, een IC afdeling, familie kamers en kantoren, opslagruimten.
In deze eerste fase zijn de operatiekamers binnenkort operationeel.

 

IC afdeling

De IC afdeling wordt in de laatste fase gebouwd maar de plannen zijn al klaar. De kamers worden voorzien van een aan de wand hangende betimmering waarin een aantal patienten voorzieningen, zolals een patientenkast, flatscreen tv, koelkasten en voorzieningen voor de verpleging als een bedlift en medicijnen voorraad zijn opgenomen. De kamers zijn van de gang afgescheiden door een volledig glazen pui waarin blinds zijn opgenomen die naar wens ingesteld kunnen worden.

Het monitoren van de patient gaat niet meer vanuit een centrale balie maar vanaf een 6-tal monitor posten in de gang die elk zicht hebben op 2 IC kamers. De posten zijn werkplekken voor 2 verplegers die met een 3-tal monitoren toezicht houden. De werkbladen van deze posten zijn in hoogte verstelbaar en worden ingebouwd in witte afgeronde kunststof units die vrij van de vloer staan op rvs voeten.

(ga naar boven)

(ga naar boven)

Nieuwe website

Dit is de neiuwe website van s&d ontwerpers.
Hij is in eigen beheer gemaakt met behulp Adobe DreamWeaver, Adobe InDesig en PhotoShop en geeft een uitgebreide zoekmogelijkheid naar gegevens, uitgevoerd werk en werk in uitvoering. Ook wordt ingegaan op onze werkwijze en ons mission statement.

De webside is getest met de browsers Internet Explorer, Opera, FireFox en Safari (Apple).
Mocht u toch ergens problemen ondervinden, bijvoorbeeld dat een link op beeld rotator niet werkt, dan stellen wij het zeer op prijs als u ons daarvan een berichtje stuurt. U kunt daarvoor deze link gebruiken.

(ga naar boven)

 

© 2013 s&d ontwerpers

bureau

visie

interieurprojecten

producten

tentoonstellingen

nieuws

s&d ontwerpers - Kranenburg 20 1083JM Amsterdam - The Netherlands - T +31(0)20 620 59 57 - E info@sdontwerpers.nl